Kijken in de ziel: Topondernemers

Kijken in de ziel: Topondernemers

Ondernemers zijn doorgaans harde werkers en hebben een grote drang naar succes. Ze dragen een gevoel van verantwoordelijkheid en moeten zelf overeind blijven om ook het bedrijf of de organisatie niet kopje onder te laten gaan.

Van 'gewone' ondernemer naar topondernemer

Een topondernemer wordt je niet zomaar. Je bent namelijk afhankelijk van het succes van je bedrijf, maar andersom is je bedrijf vooral ook afhankelijk van jou. Wanneer jij als manager of bestuurder al alle touwtjes laat vieren, hoe moet het er onder je dan wel niet aan toe gaan? In 'Kijken in de ziel Topondernemers' lees je interessante verhalen terug van zeer succesvolle ondernemers van bedrijven uit de meest uiteenlopende branches. Hoe hebben zij hun bedrijf het huidige succes kunnen toebrengen en hoe denken zij over bepaalde zaken? Het begint in ieder geval allemaal bij het hebben van een groot verantwoordelijkheidsgevoel en hart hebben voor de zaak. Daarnaast leggen de verschillende topondernemers, waaronder Ben Mandemakers, Thecla Bodewes, Hans Wijers en Duncan Stutterheim uit hoe zij denken over welke vaardigheden nog meer allemaal nodig zijn voor een topondernemer en welke rol geld hier eigenlijk in speelt. En hoe denken zij eigenlijk over 'de bonuscultuur'? Welke impact heeft voor hun de economische crisis gehad? Kijken in de ziel: Topondernemers is echt een aanrader voor iedere ondernemer. Het is niet alleen zeer leerzaam, maar ook erg leuk om te lezen!

Management en topondernemer zijn

Uit het boek komt duidelijk naar voren dat management een belangrijke rol speelt in het ondernemerschap. Iemand die topondernemer wilt worden moet over kwaliteiten beschikken of kwaliteiten ontwikkelen op gebied van management. Leiderschap speelt hierin een belangrijke rol en knopen moeten kunnen worden doorgehakt. Dit klinkt misschien allemaal zeer vanzelfsprekend, maar in de praktijk blijkt dat dit lang niet altijd even makkelijk is.

Dit managementboek kopen?

Ben jij geïnteresseerd in dit boek of zoek je simpelweg nog gewoon naar wat extra info over bijvoorbeeld de kosten ervan? Klik dan op de banner hieronder!

 

Terug naar overzicht